Koska haluan tietää, missä leipäni kasvoi, kuka sen kasvatti ja miten sen tuottajat pärjäävät.

Samsaran lähiluomuleipomon vilja kasvatetaan, kuivatetaan, jauhetaan ja leivotaan Knehtilän tilalla Hyvinkään Palopurolla. Viljelijän ja leipurin yhteistyöllä leivän laatu ja tuoreus saadaan entistä paremmaksi. Sekä viljelijä ja leipuri hyötyvät taloudellisesti. Tilalla on mahdollisuus vierailla ja seurata leivän syntyä pellolta pöytään.

 

Koska kiertotaloudessa toisen jäte on toisen energiaa, ravinteita ei hukata ja päästöjä ei synny.

Samsaran lähiluomuleipomo rakennetaan osaksi Palopuron symbioosia, joka pyrkii ravinne- ja energiaomavaraisuuteen. Leipomon uunit lämpenevät ja maatilan työkoneet tulevat käymään biokaasulla, jonka raaka-aineena on oman kylän biomassa, kuten Knehtilän viherlannoitusnurmi ja hevosen- ja kananlanta. Biokaasulaitos tuottaa lannoitetta pelloille. Ulkopuolelta ostetaan mahdollisimman vähän energiaa tai lannoitteita.

Palopuron_akroekologinen_symbioosi-FI-1

 

Yhteistyöllä pidämme palvelut ja työpaikat lähellä

Palopuron symbioosissa on mukana myös muita yrittäjiä, kuten luomukanala ja vihannes- sekä mansikkatila. Yhteisöstä yrittäjät saavat voimaa ja markkinointietua. Esimerkiksi viljalajikkeiden määrästä ja kasvatustavoitteista voidaan sopia viljelijän ja leipurin kesken. Paikallisten yrittäjien yhteistyöllä kaikki hyötyvät taloudellisesti ja omalla kylällä säilyvät palvelut ja työpaikat.

 

Koska fossiilitalouden aika on ohi

Tarvitsemme uusia energiamuotoja. Emme voi jatkaa enää pitkään fosforin louhimista ja typpilannoitteen valmistamista fossiilisilla polttoaineilla. Ruoantuotanto on ollut tähän asti riippuvaista fossiilisista polttoaineista aina maatilan työkoneista ruoan tuottamiseen ja kuljettamiseen saakka. Palopurossa energia tuotetaan biokaasulla, jonka raaka-aineet tulevat paikan päältä. Palopuron tilat pyrkivät hoitamaan maaperän kuntoa niin, että se sitoo hiiltä päästöjen tuottamisen sijaan.

 

Koska sijoittamalla Samsaran leipomoon, rahasi rakentavat tulevaisuutta puolestasi

Tulevaisuuden ruoantuotannon mallia rakennetaan nyt Hyvinkään Palopurolla. Tarvitsemme edelläkävijöiden esimerkkejä kestävämmästä tulevaisuudesta. Tule mukaan!

 

Pin It on Pinterest

Share This