Kuva Rahoitusvoimalan logosta

Rahoitusvoimala

Teetkö hyvää bisnestä?

Tiedätkö mitä pitäisi tehdä, että voisit hakea rahoitusta?

Jos yritystoimintasi on yhteiskunnallista, sosiaalista, ekologista tai kulttuurista arvoa tuottavaa, voit hakea mukaan Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos ry:n Rahoitusvoimalaan.

Rahoitusvoimala 2017-2018 päättyi toukokuussa 2018

Rahoitusvoimala on Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos Helsingin valmennusohjelma, josta saa apua rahoitusvalmiuden työstämiseen. Hanke tarjoaa talous– ja rahoitusneuvontaa yrityksille Orivedellä sekä Helsingin ja Tampereen alueella. Mukana on myös Asianajotoimisto Castrén & Snellman, joka tarjoaa lakiasiantuntemusta.

Busineksen ja hyvän tekemisen yhdistelmä

Arvopohjainen eli yhteiskunnallinen yritys tuottaa ihmisille, eläimille ja ympäristölle hyvinvointia liiketoiminnallaan. Yrityksen päämäärän määrittelevät omistajat. Yhteiskunnallisissa yrityksissä ratkaistaan usein hankaliakin yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia.

Yritystoiminnan päämääriä voivat olla esimerkiksi hyvinvoinnin edistäminen, pitkäaikaistyöttömien tai vajaakuntoisten työllistäminen, nuorten tai vanhusten syrjäytymisen ehkäiseminen, erityisryhmien kuntoutus, kierrätystoiminta tai jokin muu yhteiskunnallinen tai ympäristöön liittyvä tavoite.

Oletko paikallinen terveys-, koulutus-, sosiaali- tai hyvinvointipalveluiden tuottaja? Onko sinulla hankeidea luontomatkailuun tai ammattitaitoa palveluihin, jotka perustuvat luontoon (Green Care)? Liittyykö palvelusi paikallistalouteen? Myös lähiruokapalvelut sekä kulttuuritoiminta sopivat hyvin Rahoitusvoimalan piiriin.

Kenelle?
Arvopohjaisille ja yhteiskunnallisille yrityksille. Yritystäsi ei siis ole perustettu tuottamaan pelkästään taloudellista arvoa, vaan sen tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan jokin ekologista tai sosiaalista kestävyyttä uhkaava ongelma.

Yrityksesi voi olla vasta idea, se voi olla uusi ja vasta perustettu, tai jo pidempään toiminut.

Rahoitusvoimala on

  • Aamiaiset ja iltamat: kaikille avoimia oppimis- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa on alustuksia eri aiheista.
  • Neuvontaa: yrityskohtaista neuvontaa rahoitusvalmiuden kehittämiseen.
  • Vertaistukiryhmiä: tarpeen mukaan kokoontuvat ryhmät Orivedellä, Tampereella ja Helsingissä. Mukana myös kokeneita mentoreita tai ohjausta yritysten tarpeiden mukaisesti.
  • Vaikutusten mittaaminen -valmennus
  • Valmennusleirit: kaksi tehopäivää, joissa kehitetään rahoitusvalmiutta harppauksella eteenpäin. 

Missä?
Helsingissä, Tampereella ja Orivedellä.

Miten mukaan?

Rahoitusvoimala 2017-2018 päättyi toukokuussa 2018.

Jos olet kiinnostunut seuraavasta Rahoitusvoimalan kierroksesta, varmimmin saat tiedon liittymällä Ehta Rahan sähköpostilistalle.

Rahoitusvoimalan työkirja

Aamiaistilaisuuksissa, iltamissa ja vertaistukiryhmissä työstetään rahoitusvalmiuteen liittyviä teemoja työkirjan avulla. Rahoitusvoimalan kahteen valmennuspäivään otetaan mukaan sellaisia yrityksiä, jotka ovat työstäneet työkirjan kysymyksiä joko itsenäisesti tai vertaisryhmissä. Haku valmennuspäiviin avautuu syksyllä 2017. Lataa tästä työkirjat PDF-muodossa itsellesi:

Osa 1: Asiakaslupaus, asiakkaan ymmärtäminen, ansaintalogiikka, asiakkaiden tavoittaminen

Osa 2: Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen

Osa 3: Raakabudjetointi

Osa 4: Vaikuttavuussijoittaminen

Osa 5: Joukkorahoitus

Osa 6: Työn organisointi ja johtaminen, Action Learning

Osa 7: Riskien tunnistamisesta toimintavarmuutta

Osa 8: Ympäristövaikutukset

Osa 9: Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Miten mukaan?

Ota yhteyttä Rahoitusvoimalan neuvoja Marika Loheen: marika.lohi@ehtaraha.fi, p. 050 357 4661

Marika Lohi

Marika Lohi

Rahoitusvoimalan neuvoja

 

Kaisa Seppänen

Kaisa Seppänen

Rahoitusvoimalan projektipäällikkö

 

Rahoitusvoimalan esittely Slidesharessa

 

Rahoitusvoimala (Boosting Investment Readiness of value-based enterprises in Finland) saa rahoitusta EU:n komission hallinnoimasta Työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevasta EU-ohjelmasta (The European Programme for Employment and Social Innovation “EaSI”).

Pin It on Pinterest

Share This