Kuva Rahoitusvoimalan logosta

Rahoitusvoimala

Teetkö hyvää bisnestä?

Tiedätkö mitä pitäisi tehdä, että voisit hakea rahoitusta?

Jos yritystoimintasi on yhteiskunnallista, sosiaalista, ekologista tai kulttuurista arvoa tuottavaa, voit hakea mukaan Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos ry:n Rahoitusvoimalaan.

Rahoitusvoimala on Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos Helsingin valmennusohjelma, josta saa apua rahoitusvalmiuden työstämiseen. Hanke tarjoaa talous– ja rahoitusneuvontaa yrityksille Orivedellä sekä Helsingin ja Tampereen alueella. Mukana on myös Asianajotoimisto Castrén & Snellman, joka tarjoaa lakiasiantuntemusta.

Busineksen ja hyvän tekemisen yhdistelmä

Arvopohjainen eli yhteiskunnallinen yritys tuottaa ihmisille, eläimille ja ympäristölle hyvinvointia liiketoiminnallaan. Yrityksen päämäärän määrittelevät omistajat. Yhteiskunnallisissa yrityksissä ratkaistaan usein hankaliakin yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia.

Yritystoiminnan päämääriä voivat olla esimerkiksi hyvinvoinnin edistäminen, pitkäaikaistyöttömien tai vajaakuntoisten työllistäminen, nuorten tai vanhusten syrjäytymisen ehkäiseminen, erityisryhmien kuntoutus, kierrätystoiminta tai jokin muu yhteiskunnallinen tai ympäristöön liittyvä tavoite.

Oletko paikallinen terveys-, koulutus-, sosiaali- tai hyvinvointipalveluiden tuottaja? Onko sinulla hankeidea luontomatkailuun tai ammattitaitoa palveluihin, jotka perustuvat luontoon (Green Care)? Liittyykö palvelusi paikallistalouteen? Myös lähiruokapalvelut sekä kulttuuritoiminta sopivat hyvin Rahoitusvoimalan piiriin.

Kenelle?
Arvopohjaisille ja yhteiskunnallisille yrityksille. Yritystäsi ei siis ole perustettu tuottamaan pelkästään taloudellista arvoa, vaan sen tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan jokin ekologista tai sosiaalista kestävyyttä uhkaava ongelma.

Yrityksesi voi olla vasta idea, se voi olla uusi ja vasta perustettu, tai jo pidempään toiminut.

Rahoitusvoimala on

  • Aamiaiset ja iltamat: kaikille avoimia oppimis- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa on alustuksia eri aiheista.
  • Neuvontaa: yrityskohtaista neuvontaa rahoitusvalmiuden kehittämiseen.
  • Vertaistukiryhmiä: tarpeen mukaan kokoontuvat ryhmät Orivedellä, Tampereella ja Helsingissä. Mukana myös kokeneita mentoreita tai ohjausta yritysten tarpeiden mukaisesti.
  • Vaikutusten mittaaminen -valmennus
  • Valmennusleirit: kaksi tehopäivää, joissa kehitetään rahoitusvalmiutta harppauksella eteenpäin. 

Missä?
Helsingissä, Tampereella ja Orivedellä.

Miten mukaan?

Rahoitusvoimalan aamiaistilaisuuksiin ja iltamiin voi osallistua kuka tahansa maailman muutoksesta, arvopohjaisesta yrittäjyydestä tai sellaiseen sijoittamisesta kiinnostunut.  Tervetuloa!

Jos tarvitset yrityskohtaista neuvontaa tai haluat mukaan rahoitusvalmiutta kehittävään vertaistukiryhmään, täytä tarvekartoituslomake. Ota sitten yhteyttä Rahoitusvoimalan neuvoja Marika Loheen: marika.lohi(at)ehtaraha.fi, p. 050 357 4661

Tulevat tapahtumat

13.2. 2018 Helsingissä kaikille avoin työpajamuotoinen aamiainen ympäristövastuusta, toteuttaa osuuskunta Universo

https://www.facebook.com/events/1402708923172298/

Rahoitusvoimala järjestää myös kaksi valmennusleiriä sekä vaikutusten mittaaminen -valmennuksen, joihin jokaiseen on erikseen hakeuduttava hakulomakkeella.

 

Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen -valmennus Pirkanmaalla

Hakuaika: 31.1.2018 –  27.2.2018 Hae mukaan!

Yhteiskunnallisen yrityksen toimintaidea on, että se ratkoo toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia. Mutta mistä tiedetään, että toiminnalla todella on vaikutuksia? Miten vaikutuksia voidaan seurata pidemmällä aikavälillä? Entä miten voidaan oppia ja kehittyä, ellei vaikutuksia seurata ja mitata? Vaikutusten todentaminen on arvokasta paitsi asiakkaiden, mutta myös rahoittavien tahojen, viestinnän ja markkinoinnin kannalta.

Neljän kokoontumiskerran Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen – valmennus keväällä 2018 on tarkoitettu yhteiskunnallisille ja arvopohjaisille yrityksille tai projekteille, jotka kokevat tärkeäksi toimintansa vaikutusten arvioinnin kehittämisen sekä vaikutusten todentamisen.

Valmennukseen osallistujat tekevät vaikutusten arvioinnin suunnitelman yrityksensä tai projektinsa toiminnalle.

Mitä osallistujilta vaaditaan? Osallistujilta vaaditaan sitoutumista yhteensä neljään valmennuspäivään keväällä 2018 ja suunnitelman työstämistä valmennuspäivien välillä niin että suunnitelma valmistuu toukokuun 2 päivä, jolloin valmennus päättyy. Valmennukseen otetaan mukaan yhdestä kolmeen vastuuhenkilöä kustakin yrityksestä. Valmennuksesta saa enemmän irti, jos yrityksestä on paikalla enemmän kuin yksi henkilö. 

HintaValmennuksen hinta on 95 euroa per yritys. Osallistujat vastaavat itse matkakustannuksista Tampereelle tai Orivedelle sekä lounaskustannuksista. 

Päivämäärät: maanantai ja tiistai 5. ja 6.3., maanantai 9.4. sekä keskiviikko 2.5.2018. Yhden valmennuspäivän pituus on noin 5,5 tuntia sisältäen lounastauon. 

Kurssipaikka: Ensisijaisesti Tampere, mahdollisesti Orivesi, riippuen osallistujista.

Valmentajat:  Valmentajina toimivat Kaisa Seppänen Ehta Rahasta sekä Miia Toikka Avarrasta. Valmennuksessa käytämme Saila Tykkyläisen materiaaleja.

Lisätietoa: Kaisa Seppänen, kaisa.seppanen(at)ehtaraha.fi

Osallistujien valinta tehdään 1.3.2018 mennessä.

Hae mukaan!

Kaipaatko yrityksellesi sparrausta? Haluatko ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia? Hae valmennukseen 18.2.2018 mennessä!

HAKU RAHOITUSVOIMALAN HELSINKI IMPACT -VALMENNUKSEEN ON AUKI 6. – 18. HELMIKUUTA 2018

Hae mukaan tästä linkistä

Rahoitusvoimalan Helsinki Impact -leiri on kaksipäiväinen, intensiivinen valmennus yrityksille ja projekteille. Leiri on tarkoitettu erityisesti yhteiskunnallista, sosiaalista, ekologista tai kulttuurista arvoa tavoitteleville yrittäjille.

Impact-leirillä saat valmennusta ja mentorointia seuraavista aiheista:
– yhteiskunnallinen vaikuttavuus
– ansaintamallit
– tuotteistus
– palvelullistaminen
– pitchaaminen

Kaksipäiväinen valmennusleiri järjestetään Maria 01 -hubissa Helsingissä 1.-2.3.2018, ja sisältää lounaat osallistujille. Varaat päivät kalenterista jo nyt! Vastaamme kaikille hakijoille 22.2.2018 mennessä. Valmennus on osallistujille maksuton. Ohjelma saa rahoitusta Euroopan komission EaSI-ohjelmasta.

Rahoitusvoimala on Osuuskunta Ehta Rahan ja ajatushautomo Demos Helsingin valmennusohjelma, joka on käynnissä 1/2017-6/2018. Ohjelmassa yritykset ja projektit saavat apua oman ansainta- ja rahoitusmallinsa työstämiseen. Ohjelma tarjoaa talous- ja rahoitusneuvontaa yrityksille Helsingissä, Tampereella sekä Orivedellä.

Tsemppiä hakuun!

Rahoitusvoimalan jengi
Ehta Raha & Demos Helsinki
www.rahoitusvoimala.fi

Lisätietoja & kysymykset:
christopher.rowley@demoshelsinki.fi

Rahoitusvoimalan työkirja

Aamiaistilaisuuksissa, iltamissa ja vertaistukiryhmissä työstetään rahoitusvalmiuteen liittyviä teemoja työkirjan avulla. Rahoitusvoimalan kahteen valmennuspäivään otetaan mukaan sellaisia yrityksiä, jotka ovat työstäneet työkirjan kysymyksiä joko itsenäisesti tai vertaisryhmissä. Haku valmennuspäiviin avautuu syksyllä 2017. Lataa tästä työkirjat PDF-muodossa itsellesi:

Osa 1: Asiakaslupaus, asiakkaan ymmärtäminen, ansaintalogiikka, asiakkaiden tavoittaminen

Osa 2: Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen

Osa 3: Raakabudjetointi

Osa 4: Vaikuttavuussijoittaminen

Osa 5: Joukkorahoitus

Osa 6: Työn organisointi ja johtaminen, Action Learning

Miten mukaan?

Ota yhteyttä Rahoitusvoimalan neuvoja Marika Loheen: marika.lohi@ehtaraha.fi, p. 050 357 4661

Marika Lohi

Marika Lohi

Rahoitusvoimalan neuvoja

Kaisa Seppänen

Kaisa Seppänen

Rahoitusvoimalan projektipäällikkö

Rahoitusvoimalan esittely Slidesharessa

Rahoitusvoimala (Boosting Investment Readiness of value-based enterprises in Finland) saa rahoitusta EU:n komission hallinnoimasta Työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevasta EU-ohjelmasta (The European Programme for Employment and Social Innovation “EaSI”).

Pin It on Pinterest

Share This