Kuva Rahoitusvoimalan logosta

Rahoitusvoimala

Teetkö hyvää bisnestä?

Tiedätkö mitä pitäisi tehdä, että voisit hakea rahoitusta?

Jos yritystoimintasi on yhteiskunnallista, sosiaalista, ekologista tai kulttuurista arvoa tuottavaa, voit hakea mukaan Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos ry:n Rahoitusvoimalaan.

Rahoitusvoimala on Osuuskunta Ehta Rahan ja Demos Helsingin valmennusohjelma, josta saa apua rahoitusvalmiuden työstämiseen. Hanke tarjoaa talous– ja rahoitusneuvontaa yrityksille Orivedellä sekä Helsingin ja Tampereen alueella. Mukana on myös Asianajotoimisto Castrén & Snellman, joka tarjoaa lakiasiantuntemusta.

Busineksen ja hyvän tekemisen yhdistelmä

Arvopohjainen eli yhteiskunnallinen yritys tuottaa ihmisille, eläimille ja ympäristölle hyvinvointia liiketoiminnallaan. Yrityksen päämäärän määrittelevät omistajat. Yhteiskunnallisissa yrityksissä ratkaistaan usein hankaliakin yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia.

Yritystoiminnan päämääriä voivat olla esimerkiksi hyvinvoinnin edistäminen, pitkäaikaistyöttömien tai vajaakuntoisten työllistäminen, nuorten tai vanhusten syrjäytymisen ehkäiseminen, erityisryhmien kuntoutus, kierrätystoiminta tai jokin muu yhteiskunnallinen tai ympäristöön liittyvä tavoite.

Oletko paikallinen terveys-, koulutus-, sosiaali- tai hyvinvointipalveluiden tuottaja? Onko sinulla hankeidea luontomatkailuun tai ammattitaitoa palveluihin, jotka perustuvat luontoon (Green Care)? Liittyykö palvelusi paikallistalouteen? Myös lähiruokapalvelut sekä kulttuuritoiminta sopivat hyvin Rahoitusvoimalan piiriin.

Kenelle?
Arvopohjaisille ja yhteiskunnallisille yrityksille. Yritystäsi ei siis ole perustettu tuottamaan pelkästään taloudellista arvoa, vaan sen tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan jokin ekologista tai sosiaalista kestävyyttä uhkaava ongelma.

Yrityksesi voi olla vasta idea, se voi olla uusi ja vasta perustettu, tai jo pidempään toiminut.

Rahoitusvoimala on

  • Aamiaiset ja iltamat: kaikille avoimia oppimis- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa on alustuksia eri aiheista.
  • Neuvontaa: yrityskohtaista neuvontaa rahoitusvalmiuden kehittämiseen.
  • Vertaistukiryhmiä: tarpeen mukaan kokoontuvat ryhmät Orivedellä, Tampereella ja Helsingissä. Mukana myös kokeneita mentoreita tai ohjausta yritysten tarpeiden mukaisesti.
  • Vaikutusten mittaaminen -valmennus
  • Valmennusleirit: kaksi tehopäivää, joissa kehitetään rahoitusvalmiutta harppauksella eteenpäin. 

Missä?
Helsingissä, Tampereella ja Orivedellä.

Miten mukaan?

Rahoitusvoimalan aamiaistilaisuuksiin ja iltamiin voi osallistua kuka tahansa maailman muutoksesta, arvopohjaisesta yrittäjyydestä tai sellaiseen sijoittamisesta kiinnostunut. Tilaisuuksien kutsut löydät täältä sekä tämän sivun alaidasta kalenterista. Tervetuloa!

Jos tarvitset yrityskohtaista neuvontaa tai haluat mukaan rahoitusvalmiutta kehittävään vertaistukiryhmään, täytä tarvekartoituslomake. Ota sitten yhteyttä Rahoitusvoimalan neuvoja Marika Loheen: marika.lohi(at)ehtaraha.fi, p. 050 357 4661

Rahoitusvoimala järjestää myös kaksi valmennusleiriä sekä vaikutusten mittaaminen -valmennuksen, joihin jokaiseen on erikseen hakeuduttava hakulomakkeella.

 

Pirkanmaan valmennusleiri

HAKUAIKA 5. HEINÄKUUTA. – 15.  ELOKUUTA 2017

Hae mukaan!

Yhden päivän mittainen rahoitusvalmiuksia kehittävä valmennusleiri on tarkoitettu Pirkanmaan alueella toimiville yhteiskunnallisille yrityksille tai hankkeille, jotka haluavat vauhdittaa toimintaansa. Jos yritystoimintasi on yhteiskunnallista, sosiaalista, ekologista tai kulttuurista arvoa tuottavaa, voit hakea mukaan!

Valmennusleiri järjestetään Orivedellä Taiston talolla torstaina 14.9.2017 klo 9-18. Varaathan ajan kalenterista jo nyt! Vastaamme kaikille hakijoille elokuun aikana.

Valmennusleirin järjestää Rahoitusvoimala, joka on Osuuskunta Ehta Rahan ja ajatushautomo Demos Helsingin valmennusohjelma, josta arvopohjaiset hankkeet saavat apua rahoitusvalmiuden työstämiseen. Rahoitusvoimala tarjoaa talous– ja rahoitusneuvontaa yrityksille Orivedellä sekä Helsingin ja Tampereen alueella.

Vastaavanlainen leiri tulee keväällä 2018 myös pääkaupunkiseudulle.

Hae mukaan!

Vaikutusten mittarit -valmennus

Hakuaika: 22.6.2017 – Hakuaikaa jatkettu 28.8.2017 saakka Hae mukaan!

Yhteiskunnallisen yrityksen toimintaidea on, että se ratkoo toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia. Mutta mistä tiedetään, että toiminnalla todella on vaikutuksia? Miten vaikutuksia voidaan seurata pidemmällä aikavälillä? Entä miten voidaan oppia ja kehittyä, ellei vaikutuksia seurata ja mitata? Vaikutusten todentaminen on arvokasta paitsi asiakkaiden, mutta myös rahoittavien tahojen, viestinnän ja markkinoinnin kannalta.

Viiden kokoontumiskerran Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen – valmennus syksyllä 2017 on tarkoitettu yhteiskunnallisille ja arvopohjaisille yrityksille tai projekteille, jotka kokevat tärkeäksi toimintansa vaikutusten arvioinnin kehittämisen sekä vaikutusten todentamisen.

Valmennukseen osallistujat tekevät vaikutusten arvioinnin suunnitelman yrityksensä tai projektinsa toiminnalle.

Mitä osallistujilta vaaditaan? Osallistujilta vaaditaan sitoutumista yhteensä viiteen (5) valmennuspäivään syksyllä 2017 ja suunnitelman työstämistä valmennuspäivien välillä niin että suunnitelma valmistuu marraskuun 1. päivä 2017, jolloin valmennus päättyy. Valmennukseen otetaan mukaan yksi tai kaksi vastuuhenkilöä kustakin yrityksestä.

HintaValmennus on maksuton. Osallistujat vastaavat itse matkakustannuksista Helsinkiin tai Tampereelle.

Päivämäärät: 20 – 21.9.2017, 11 – 12.10.2017  ja 1.11.2017

Kurssipaikka: Helsinki tai Tampere, riippuen siitä kumpi on osallistujille helpompi.

Kurssin koordinaattori: Kaisa Seppänen, kaisa.seppanen(at)ehtaraha.fi

Osallistujien valinta tehdään 30.8.2017 mennessä.

Hae mukaan!

Haku avautuu syksyllä 2017

Aika: tammikuussa 2018

Paikka: Helsinki

 

Rahoitusvoimalan työkirja

Aamiaistilaisuuksissa, iltamissa ja vertaistukiryhmissä työstetään rahoitusvalmiuteen liittyviä teemoja työkirjan avulla. Rahoitusvoimalan kahteen valmennuspäivään otetaan mukaan sellaisia yrityksiä, jotka ovat työstäneet työkirjan kysymyksiä joko itsenäisesti tai vertaisryhmissä. Haku valmennuspäiviin avautuu syksyllä 2017. Lataa tästä työkirjat PDF-muodossa itsellesi:

Osa 1: Asiakaslupaus, asiakkaan ymmärtäminen, ansaintalogiikka, asiakkaiden tavoittaminen

Osa 2: Yhteiskunnallisten vaikutusten mittaaminen

Osa 3: Raakabudjetointi

Osa 4: Vaikuttavuussijoittaminen

Osa 5: Joukkorahoitus

Osa 6: Työn organisointi ja johtaminen, Action Learning

Miten mukaan?

Ota yhteyttä Rahoitusvoimalan neuvoja Marika Loheen: marika.lohi@ehtaraha.fi, p. 050 357 4661

Marika Lohi

Marika Lohi

Rahoitusvoimalan neuvoja

Kaisa Seppänen

Kaisa Seppänen

Rahoitusvoimalan projektipäällikkö

Rahoitusvoimalan esittely Slidesharessa

Rahoitusvoimala (Boosting Investment Readiness of value-based enterprises in Finland) saa rahoitusta EU:n komission hallinnoimasta Työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevasta EU-ohjelmasta (The European Programme for Employment and Social Innovation “EaSI”).

Pin It on Pinterest

Share This