Olemme ystävieni kanssa kehittämässä luomu- ja ilmastohankkeen viestintää ja päätimme kokeilla Ehta Rahan Joukkorahoituskorttipakkaa.

Kohderyhmiksi syntyivät sisä-, keski- ja ulkopiiri. Sisäpiiriläiset olivat jo toiminnassa mukana tai olivat olleet, mutta jostain syystä lähteneet pois. Keskipiiriläisiä yhdisti toiminta saman tyyppisten maailmanparannusasioiden kanssa. Ulkopiiriläiset olivat kiinnostuneita, mutta eivät olleet vielä löytäneet tapaansa toimia. 

Piirsimme Merin, Tiinan ja Raunon kuvat. Parityöskentelynä kysyimme mitä he näkevät, sanovat, tekevät, kuulevat, ajattelevat ja tuntevat. Tarinat syntyivät helposti kun piti vaan sanoa ensimmäinen asia, joka tuli mieleen.

Muodostui kuusi tarinaa, joissa kohtasimme erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Tässä ulkopiiriläisen Raunon tarina.

Raunon tarina

Rauno näkee K-Marketissa talvella pinkeät oranssit tomaatit ja ajattelee että hyi hemmetti eihän toi ole edes mikään tomaatti, pitäisi löytyä joku muu vaihtoehto marketeille. 

Rauno sanoo vaimolleen: “kiva asua kaupungissa, mutta lapsien pitäisi saada joku luontoyhteys, että ne joskus näkisi miten tomaatti kasvaa.”

Rauno, toiminnan mies, googlettaa, olisiko jotain kaupunkiviljelyä, että saataisiin lapsille multaa sormien alle. Tuomion kellot kilisevät ja Rauno tajuaa, että nyt mä heräsin.

Rauno ajattelee, ettei hän halua muuttaa maalle, hänellä on kaupunkilaisen sielu. Digipuolelta voi myös löytyä suora yhteys alkutuotantoon. Rauno tuntee olonsa hyväksi. Jotain on tulossa elämään, vaikka vielä ei ole tietoa mikä se on.

Raunon tarpeet johdattivat uusille ajatuspoluille

Seuraavaksi mietimme, mitä tarpeita henkilöillä on, mitkä asiat motivoivat heitä ja mitä me voimme tehdä heidän hyväkseen. 

Rauno haluaa tehdä pientä muutosta omassa elämässään, jolloin hän kokee, että on tehnyt jotain konkreettista oman hyvinvointinsa parantamiseksi. Toimet ovat hyviä käytännön pieniä ratkaisuja, jotka ovat suoraa toimintaa.

Perhekeskeistä Raunoa motivoivat harrastukset, ystävät ja terveellinen maukas ruoka. Ja ammattilaisena myös jonkun it-ratkaisun löytyminen.

Me voimme tehdä Raunolle yksinkertaisen täsmäratkaisun kumitomaateille ja paikan, jonne perhe voi mennä yhdessä. Ratkaisuun on helppo päästä mukaan netin kautta. Rauno voisi sijoittaa pienen summan ja tulla traktorin osa-omistajaksi. Ensi kesänä on helppo tutustua toimintaan perhepäivänä.

Korttipakka ohjasi työtä sujuvaksi ja tunsimme, että edistyimme viestinnässä.

Tehtävä ohjasi miettimään ihmisten konkreettisia tarpeita ja sitä, miten tärkeää on hahmottaa mitä ne ovat, kun tekee viestintää. Jouduimme myös miettimään onko hankkeessamme konkreettista tarjottavaa henkilöillemme.

Kävimme vielä lävitse hankkeen ympäristönäkökulmat. Lopputulemaksi selkeytyi todellisten tarpeiden ja ympäristönäkökulmien paketoiminen tuotteiksi ja niiden rahoitusmuodon miettiminen.

Työryhmä Marika ja Anu

Tehtävä ohjasi miettimään ihmisten konkreettisia tarpeita ja sitä, miten tärkeää on hahmottaa mitä ne ovat, kun tekee viestintää. Jouduimme myös miettimään onko hankkeessamme konkreettista tarjottavaa henkilöillemme.

Ehta Rahan Joukkorahoituskorttipakka

Uskalla, osaa, onnistu! 

Joukkorahoituskorttipakka sisältää selkeät polut joukkorahoituskampanjan toteuttamiseksi ideasta käytäntöön. Innostava peli saa yhteisön työskentelemään yhteisen idean toteuttamiseksi.

Pakan jokainen kortti on tehtävä, joka auttaa kehittämään yhdessä mm. liiketoiminnan lähtökohtia, viestintää, markkinointia ja joukkorahoituskampanjan käytännön toteuttamista. Sen avulla kampanjan suunnitteleminen on määrätietoista ja ohjattua, mutta myös innostavaa ja kivaa. Korttipakan pelimekaniikka ohjaa järjestelmällisesti peilaamaan toimintaa myös yhteisön arvojen ja sidosryhmien näkökulmasta. 

Ennakkotilaamalla Joukkorahoituksenkorttipakan pääset ensimmäisten joukossa hyödyntämään sitä ja saat fyysisen korttipakan hintaan á 79 € (sis. alv.24%). Pakan normaalihinta 109 €.

Tilaa pakka osoitteesta www.korttipakka.fi!

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4

Pin It on Pinterest

Share This