Puoliväliin mennessä Rahoitusvoimalassa on ollut mukana noin 50 erilaista yritystä. Tähän mennessä neljä yritystä on saavuttanut rahoitusvalmiuden ja saanut koottua tarvitsemansa pääoman. Pääomaa on kerätty yhteensä 236 000 euroa.

Lataa ja lue hankkeen englanninkielinen väliraportti kokonaisuudessaan täältä: Rahoitusvoimala Mid-Term Report 16.11.2017 

Rahoitusvoimalassa mukana olevat yritykset tai projektit ovat hyvin erilaisissa kehitysvaiheissa, siksi niillä on ollut hyvin erilaisia tarpeita. Jotkut ovat olleet vaikkapa ryhmä ihmisiä, joilla on yritysidea. Toiset ovat olleet pidemmällä suunnittelussaan. Toiset ovat jo valmiit aloittamaan toiminnan, kysyen käytännönläheisiä kysymyksiä seuraavista askelista. Jotkut tarvitsevat paljon henkilökohtaista neuvontaa, toisilla on vain muutama yksinkertainen kysymys.

Neljä yrityksistä on saavuttanut rahoitusvalmiuden ja saanut koottua tarvitsemansa pääoman. Muut mukana olevat projektit työskentelevät edelleen rahoitusvalmiutta kohti. Osa mukaan tulleista projekteista jäi pois todettuaan, ettei liiketoimintaidea ole niin kannattava että taloudellinen kestävyys olisi mahdollista.

Rahoitusvoimala tahtoo esitellä neljä rahoitusvalmista yritystä eri toimialoilta, jotka ovat saaneet merkittävää hyötyä Rahoitusvoimalan neuvonnasta, vertaisryhmistä, tapahtumista ja opaskirjoista:

#1 Työtä ja Toivoa/Keikkapooli

Osuuskunta, joka työllistää syrjäytymisvaarassa olevia maahanmuuttajia. Keikkapooli perusti osuuskunnan ja löysi kumppanin, jonka kanssa tehtiin rahoitushakemus ja on aloittanut toiminnan. Keikkapooli sai Rahoitusvoimalasta henkilökohtaista neuvontaa yrityksen perustamiseen ja rahoituksen hakemiseen liittyvissä lakiasioissa.

#3 Kulttuuriosuuskunta TRELMU

Tamperelainen elävän musiikin ja DIY-kulttuurin tukemiseen keskittyvä osuuskunta. Kulttuuriosuuskunta TRELMU toteutti joukkorahoituskampanjan, jonka avulla heidän onnistui ostaa erään lopettamassa olevan keikkaravintolan liiketoiminta ja perustaa tiloihin uusi Kulttuurikeskus Maanalainen. Tällä hetkellä TRELMU:lla on haussa aloitusvaiheen lisärahoitukselle mikrolainatuksen muodossa. TRELMU sai tukea Rahoitusvoimalan vertaisryhmästä sekä Pirkanmaan bootcampiltä, joka pidettiin Orivedellä syyskuussa 2017.

#2 Herttoniemen ruokaosuuskunta

Biodynaaminen kumppanuusmaatalousosuuskunta.

Herttoniemen ruokaosuuskunta aloitti toimintansa 6 vuotta sitten. Se on tällä hetkellä laajentamassa toimintaansa ja suunnittelee toiminnan levittämistä koko pääkaupunkiseudulle ja kokovuotiseksi. Rahoitusvoimalan osuus oli avustaa lainatuotteen muotoilussa: osuuskunnan jäsenet antoivat osuuskunnalle lainaa, jolla hankittiin osuuskunnan viljelijöiden käyttöön traktori.

#4 Aurinkokehrä/ Design Vasko Oy

Osakeyhtiö, joka värjää suomenlampaan villasta tehtyä lankaa myrkyttömästi luonnonvärein. Aurinkokehrä tarvitsi lainan yrityksen kehittämisvaihetta varten. Lainahakemus tehtiin yhdessä Rahoitusvoimalan kanssa.

Pin It on Pinterest

Share This