Saaremme Puoti

Saaremme Puoti

Saaremme Puoti on Laajasalossa toimiva lähi- ja luomutuotteisiin keskittynyt puoti. Puodin valikoimiin kuuluu luomu- ja lähiruokaa, ekologisia pesuaineita sekä paikallisten käsityöläisten tuotteita. Lisäksi puodissa on pieni ja viihtyisä kahvila lähi-ja luomuherkuilla.

IT-alalta kauppiaaksi

Pari vuotta sitten puoti sai kauppiaakseen tammisalolaisen Kati Stenmanin. Ennen kauppiaaksi ryhtymistä Kati toimi lähes 20 vuoden ajan IT-alalla Nokian verkkoliiketoiminnassa. Vaikka Kati kertoo saaneensa Nokian ajoilta paljon, ei työ ohjelmistokehityksessä tuntunut enää noin kolme vuotta sitten antavan niin paljon kuin aiemmin. Heräsi halu löytää uusia haasteita. Lasten syntymän myötä Katissa oli kasvanut entistä suurempi kiinnostus luomuruokaan.

Alkuvuodesta 2014 silmiin pisti ilmoitus, jossa etsittiin kauppiasta Laajasalon Saaremme lähiosuuskunnan puotiin. Kati valittiin pestiin.

Puoti on ostarin sykkivä sydän

Katin tultua vetäjäksi on kauppa pystynyt laajentamaan sekä valikoimaansa että myyntiaikoja. Vuoden 2014 syyskuusta alkaen puodissa on tarjottu lounasta yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Nyt kasvislounasta nauttii päivittäin noin 30 asiakasta.

Puoti järjestää innostavia tapahtumia ja tempauksia: Saaremme puoti on säännönmukaisesti mukana ravintolapäivässä ja siivouspäivässä ja se järjestää myös hyväntekeväisyystempauksia. Kaupassa järjestettävät taidenäyttelyt saavat usein seurakseen oheistoimintaa, muun muassa musiikki- ja elokuvailtoja ja runonlausuntaa.  Kesällä puoti sai ostarin kukkimaan, kun asiakkaille annettiin mahdollisuus istuttaa kesäkukkia puodin edessä oleviin ruukkuihin.

Ideat tempauksiin tulevat usein asiakkailta. Kauppiaamme kertookin, että tuntuu, kuin kauppa antaisi juuri sen, mitä tarvitaan: kuin sattumalta juuri oikea ihminen kävelee ovesta sisään ja kertoo innostavasta työstään tai ideastaan. Tätä ideaa lähdetään sitten yksissä tuumin jalostamaan toiminnaksi.

Kauppiaan lisäksi puodissa työskentelee osa-aikaisia myyjiä ja työkokeilijoita. Kati kiittelee henkilökuntansa motivaatiota ja innostuneisuutta. Moni heistä on ollut alanvaihtaja, joka on työkokeilun aikana löytänyt uutta suuntaa ammatilliseen elämään ja varmistunut omista kyvyistään.

Kati kertoo, että työssä parasta ovat upeat ihmiset ja kohtaamiset. Työ on myös todella konkreettista. Omien ponnistelujen lopputuloksen näkee ja siitä pääsee nauttimaan kollegojen ja asiakkaiden kanssa. On upea tunne, kun pääsee käsiksi juuri tilalta tulleisiin multaisiin punajuuriin!

Saaremme puoti on Ehta Rahan tyytyväinen asiakas

Kati on tehnyt yhteistyötä Ehtan Rahan kanssa koko yrittäjyytensä ajan. Kati kiittelee onnistunutta työnjakoa. Kati kokoaa kirjanpitomateriaaliin: kerää kuitit, käy läpi kulut ja tulot, tarkistaa että tositteet löytyvät ja että kassasta on siirtynyt oikea summa rahaa tilille. Ehtassa sitten viedään kirjanpito-ohjelmaan jo pitkälle esivalmisteltu materiaali, kirjataan lopullinen arvonlisävero ja ilmoitetaan verot. Kuukausittain tämä vie Katilta aikaa noin neljä-viisi tuntia ja Ehtassa noin tunnin. Näin kaupan kirjanpitokulut pysyvät hallinnassa. Tällainen mahdollisuus pitäisi olla kaikkien pienyrittäjien saatavilla!

Kati on tyytyväinen yhteistyöhön: Ehtassa ollaan joustavia ja kaikki asiat hoituvat. On hyvä, että on joku jolta kysyä ja joka varmasti tietää asian. Kun Ehtassakin koetaan Saaremme puodin asia omaksi, asioista huolehditaan kokonaisvaltaisemmin..

IT-alalla paljon nähneenä Kati on sitä mieltä, että liiketoiminnassa pitäisi mennä suuntaan, jossa kulloinkin tehdään niitä asioita, jotka ovat olennaisia, ajankohtaisia ja keskeisiä – eikä vain anneta muinoin solmitun sopimuksen määrittää tekemistä. Saaremme puodissa koetaan, että tähän – välittämiseen, asian omaksi ottamiseen – on Ehtassa todella keskitytty.

Pin It on Pinterest