Marika Lohi

Ehta Rahassa teen rahoitus- ja talousneuvontaa. Ehta Rahan kautta rahoitusta tarvitsevat hankkeet ja rahoittajat löytävät toisensa. Talousneuvola on palvelu, joka liikkuu eri puolella yrittäjien ja freelancereiden työyhteisöissä ja palvelee näiden yhteisöjen tiedon tarpeita: kysyä saa kaikesta talouteen liittyvistä asioista. Minnan ja Olgan kanssa huolehdin myös Ehta kirjanpidon osiosta. Riitta on työkumppanini kun teemme yhdessä Ehtan taloushallintoa.

Tulin taloushallinnon pariin 1990 luvulla palattuani maailmaa kiertämästä. Suomessa oli lama ja suuri työttömyys. Perustimme porukalla työosuuskunnan ja siitä lähti työurani kirjanpidon, palkkojen, budjettien ja kaikenlaisten numeroiden pariin. Olen oppinut, että numerot ovat merkittäviä historian kertojia. Tällaisia merkillisiä ystäviä ihminen voi saada kun hän eksyy kirjanpidon pariin.

1990 luvun lopulla kuulin mikroluotoista, joilla rahoitetaan naisten yritystoimintaa. Lähdimme tutustumaan Norjan Lofooteille Nettverkskredittiin, jossa naiset olivat muodostaneet bangladesilaisen Grameenpankin idean mukaisia lainaryhmiä. Tämä oli ensimmäinen tututusmiseni yhteisölliseen lainoitukseen ja huomasin, että rahoitusta voi tehdä monelle eri tavalla.

Lofoottien jälkeen mielenkiintoni erilaiseen rahoittamiseen kasvoi. Halusin jotakin muuta kuin tavallisen pankkisuhteen, jossa käytän netin kautta pankkitiliäni, enkä tiedä mitä rahoillani tehdään. Tulin tanskalaisen Merkurpankin yhteyshenkilöksi Suomessa. Merkur on eettinen pankki, jossa asiakkaat saavat tietää mitä pankki rahoittaa heidän säästöillään. Merkurin yhteyshenkilönä tapasin muita eettisestä pankkitoiminnasta kiinnostuneita ja perustimme Pankki 2.0- aloitteen. Aloitteen työ muuttui syksyllä 2015 Osuuskunta Ehta Rahaksi, jossa haluamme olla mukana ekologisten, sosiaalisten ja kulttuurihankkeiden rahoituksen mahdollistajina.

Ehta Raha – tutustu koko tiimiin

Marika Lohi

Marika Lohi

Rahoitus- ja talousneuvonta

Puh. + 358  50 357 4661

Pin It on Pinterest

Share This