Sunna Kovanen

Olen aloittanut talous- ja projektihallinnon harjoittelijana Osuuskunta Ehta Rahalla tammikuusta 2017 alkaen. Vuosi on alkanut vauhdikkaasti, koska teen kirjanpidon opintojen ja työssäoppimisen lisäksi osa-aikatöitä Eetti ry:n solidaarisuustaloushankkeessa sekä perehdyn Rahoitusvoimala-hankkeen raportointiin ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämiseen.

Ehkä juuri Ehtan työnkuvan monipuolisuus on ollut syynä siihen, että ajatus töistä osuuskunnalla on alkanut itää viime kesästä alkaen. Olen lyhyen alkuvuoden aikana päässyt sukeltamaan muun muassa käytännön liiketoiminnan kehitykseen, talouden kulttuurisen muutoksen kysymyksiin sekä sijoittajan eri rooleihin. Ilokseni olen myös saanut huomata viihtyväni työporukassa todella hyvin.

Olen taustaltani maantieteilijä ja kotoisin Inarista. Asuin-, opiskelu- ja työpaikkani ovat sittemmin vaihtuneet tiuhaan, mutta lopulta kaikki työni on liittynyt tavalla tai toisella paikallisyhteisöjen toimintaedellytysten edistämiseen. Olen toiminut esimerkiksi Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistyksessä, Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistolla Brysselissä, Shalin Suomi ry:n projektissa Nakurussa, Keniassa sekä Saksan yhteistalousverkostoissa. Onneksi luonto- ja keräilyharrastuksista ei ole tarvinnut luopua, kun on huomannut pitää silmänsä auki lähiluonnon antimille yllättävissäkin ympäristöissä.

Suomeen olen pitänyt yhteyksiä yhteis- ja solidaarisuustalousverkosto Commons Assemblyn kautta. Verkosto tekee pienimuotoista yhteistalouden kartoitus-, viestintä- ja verkostotyötä ja olen tutustunut sen myötä kiinnostaviin aloitteisiin ja ihaniin ihmisiin ympäri Eurooppaa, Osuuskunta Ehta Raha mukaan lukien. Yhteisresurssit, -tekeminen ja arvopohjaisuus ovat tulleet minulle hyvin luontevaksi näkökulmaksi paikallis- ja aluetalouden kehittämiseen. Ehtan harjoittelussa saan nyt tarpeellisia käytännön taitoja liiketoiminnan pyörittämiseen ja taloushallintoon tällä kentällä.

Ehta Raha – tutustu koko tiimiin

Sunna Kovanen

Sunna Kovanen

Pin It on Pinterest

Share This