EHTA Raha on yhteishyvän talouden työkalu.

Ehta tekee joukkorahoitusta, jossa ekologisten, sosiaalisten ja kulttuurihankkeiden rahoitusta tarvitsevat tekijät löytävät rahoittajia. Rahoittajat ovat paikallisia ihmisiä ja yhteisöjä sekä kauempanakin asuvia ihmisiä, joille rahoituksen hakijan toiminta on sydäntä lähellä.

Yhteisörahoitus on avointa ja läpinäkyvää. Perustietoesitteessä on tietoa yhteisön taloudellisesta tilanteesta sekä toimintaan liittyvistä riskeistä. Sijoittajille kerrotaan toiminnan vaikutuksista ja siitä mihin sijoitetut varat käytetään. Seurantaryhmä tiedottaa muita sijoittajia esimerkiksi lainan takaisinmaksuajan aikana tai raportoi osakkeenomistajille investointisuunnitelman toteutumisesta.

Yhteisöbondit (community bonds) ovat pieniä lainoja (mikrolainoja), joilla yritykset tai yhdistykset voivat hankkia rahoitusta toiminnalleen esimerkiksi hankerahoituksen välirahoitukseksi tai silloin, kun lainan takaisinmaksuun on hyvä suunnitelma. Lainan antaja voi valita millaista korkoa hän sijoitukselleen haluaa. Lue lisätietoja tästä 

Yhteisöllinen osakeanti tulee kyseeseen, jos yhtiömuodoksi on valittu osuuskunta tai osakeyhtiö. Pääomamuotoinen rahoitus antaa aikaa tehdä suuria investointeja ja sitouttaa osakkaita toimintaan pitkäaikaisesti.

Vastikkeellinen joukkorahoitus eli se “tavallinen” joukkorahoitus, jossa rahan antaja saa vastineeksi tuotteen tai palvelun, on oikeastaan arvonlisäverollista ennakkomyyntiä. Vastikkeet kannattaa suunnitella niin, että niiden valmistaminen tukee toiminnan kehittymistä pitkällä tähtäimellä.

Tule mukaan sijoittamaan yhteisöösi

Yhteisöbondiin sijoittaminen on palkitsevaa. Näet yhteisön päämäärät hyvän tekemisessä ja tulevaisuuden onnistumiset. Saat myös tuottoa sijoituksellesi. Muistathan kuitenkin että yhteisöbondiin sijoittaminen ei ole riskitöntä.

Kaipaatko rahoitusta hankkeellesi?

Yhteisölainoitus voi tarjota monia etuja yhteisöille ja yrityksille, jotka käyttävät sitä lainarahoituksenaan.

Pin It on Pinterest

Share This