Ohjeita rahoitusta etsiville yhteisöille ja yrityksille
Yhdistykset, yritykset ja yhteisöt tarvitsevat rahoitusta syntyäkseen, kasvaakseen ja pysyäkseen elossa. Yhteisörahoituksella rahoitus voi tulla suoraan siitä yhteisöstä, jolle palvelua tuotetaan.
Yhteisörahoituksessa sijoittajat investoivat yrityksiin tai yhteisöihin, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita paikallisiin tarpeisiin. Sijoittajina he eivät odota suuria tuottoja sijoitukselleen vaan tyytyvät maltillisempaan voittoon.
Kolme asiaa, joita pitäisi miettiä ennen yhteisörahoituksen käynnistämistä
- Millainen taloudellinen tilanne nyt on ja miten yhteisörahoitus vaikuttaa siihen? Yhteisörahoitusta varten laaditaan toimintasuunnitelma, jossa tarkastellaan toiminnan kannattavuutta kokonaisuudessaan ja esitellään investoinnin kannattavuuden perusteet rahoittajille.
- Ketkä kuuluvat yhteisöömme ja miten saamme heidän tukensa? Rahoituksen saaminen paikallisesta yhteisöstä onnistuu kun hankkeella on yhteisön tuki. On oleellista, että rahoitusta hakevat tuntevat yhteisönsä ja sen laajuuden. On myös tärkeätä osata pyytää yhteisön tukea ja olla avoin yhteisön osallistumiselle ja sitoutumiselle hankkeeseen.
- Miten viestimme ja markkinoimme yhteisörahoitusta? Rahoituskampanjan valmistelutyössä tuotetaan perustiedot taloudesta, riskeistä ja omistussuhteista sekä tietysti markkinointimateriaalia. Hyvä markkinointikampanja sisältää voimakkaan tarinan siitä, miksi yhteisöön kannattaisi investoida. Kampanja on ytimekäs, ajantasainen ja antaa rahoittajalle kaiken hänen tarvitsemansa tiedon.
Toimi näin:
- Kirjoita lyhyt kuvaus hankkeestasi.
- Arvio rahoitustarve ja tee kustannuslaskelma.
- Lähetä ne meille yhteystietosi kanssa sähköpostiosoitteeseen info@ehtaraha.fi.
- Lisäksi tarvitset viestintään kuvia, tarinoita ja videon. Pidempi teksti hankkeesta on pohjana markkinointiesitteelle ja toimintasuunnitelmalle.
Otamme sinuun yhteyttä.
Rahoitusvoimala - arvopohjaiset yritykset rahoitusvalmiiksi
Rahoitusvoimala on valmennusohjelma, josta arvopohjaiset yritykset saavat apua rahoitusvalmiuden työstämiseen. Valmennus toteutetaan Orivedellä, Tampereella ja Helsingissä tammikusta 2017 kesäkuuhun 2018. Rahoitusvoimala on kaikille avoimia aamiaistilaisuuksia ja iltaklubeja, yrityskohtaista talousneuvontaa, vertaistukiryhmiä sekä kaksi intensiivistä leiripäivää, jolloin rahoitusvalmiutta työstetään harppauksella eteenpäin. Lue lisää
Haluatko tietää lisää?
Kysy lisätietoja, jätä palautetta, pyydä yhteydenottoa!