Vastuullisen kasvun yritys Mastos Oy oli mukana avoimessa työpajassamme Helsingin Oodissa syyskuussa. Sieltä he saivat matkaan oman Korttipakan, jolla jatkaa suunnittelua omassa tiimissään. Soittelimme Mastoksen Tiia Hamro-Drotzille kuullaksemme, kuinka työskentely on sujunut ja mitä sanottavaa heillä on Ehtan regeneratiivisen liiketoimintamuotoilun työkalusta.

Mastoksen konsultti ja valmentaja Tiia kertoi, että alunperin heidät toi työpajaan puhdas uteliaisuus: Olisiko tässä meille sopiva työkalu liiketoiminnan kehittämiseen ja sudenkuoppien tunnistamiseen?

Uteliaisuus oli kannattanut. He ovat yhteisössään saaneet korttipakan avulla kartoitettua arvokarttaa, vaikutuspuuta ja sisäisiä motivaatioitaan. “Tuli keskusteltua asioista, joista ei oltaisi välttämättä muuten osattu keskustella ilman korttipakan kysymyksiä”, Tiia kehuu. Työskentely auttoi selvittämään hukattuja mahdollisuuksia ja sen pohjalta tiimi huomasi esimerkiksi vastuullisuusviestinnän tärkeyden. 

Vaikka organisaation jäsenillä on vahvaa viestinnän osaamista, olivat he Mastoksen liiketoiminnassa vahvasti sivuuttaneet viestinnän ja tarttuneet enemmän vastuullisuustoimiin. Nyt he oivalsivat ottaa vastuullisuusviestinnän osaksi liiketoiminnan aloitusta, mikä on parhaimmillaan ovia avaava ja kassavirtaa tuottava palvelu heille.

Pakan käytössä ei Tiian mukaan ollut haasteita. Palvelumuotoilun työkaluja aiemminkin hyödyntäneinä tehtäviin oli helppo tarttua ja ne olivat heille luontaisia. Ulkopuolista pelinvetäjääkään ei kaivattu, sillä heiltä löytyy myös hyvät fasilitointitaidot.

“Olemme aiemmin pyöritelleet aika paljonkin erilaisia BMC-työkaluja ja siksi tämä olikin meille ihanan uusi, raikas ja jotenkin vain mahtava!”

Miten kuvailisit korttipakkaa?

“Ehkä puhuisin sellaisesta avoimesta, sallivasta ja ideoita luovasta työkalusta. Se on kuin Business Model Canvas, mutta sitä ei ole rajoitettu tiettyyn malliin, vaan sen kautta pystyy ajattelemaan liiketoiminnan kehittämistä ja suunnittelua enemmän oman tahtotilan, toiveiden ja haaveiden kautta”, Tiia summaa. “Olemme aiemmin pyöritelleet aika paljonkin erilaisia BMC-työkaluja ja siksi tämä olikin meille ihanan uusi, raikas ja jotenkin vain mahtava!”

Tällainen palaute on aivan sydäntä lämmittävää. Kiitollisina ja ylpeinä jatkamme työtämme korttipakan parissa, jotta voimme auttaa yhä useampia kestävän tulevaisuuden rakentajia. Mikäli vastuullisuuden palvelut tai mittaaminen yrityksellenne kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti laittaa Mastos seurantaan! 💚

Korttipakasta voit lukea lisää osoitteesta www.korttipakka.fi 🃏

Pin It on Pinterest

Share This